Siste båt fra Verven

Siste båt fra Verven

Masken hadde stor suksess med sin forestilling Siste båt fra Verven som ble spilt for stappfulle hus på Artilleriverkstedet i februar 2018.  1600 betalende + inviterte gjester har sett forestillingen som åpenbart traff en nerve i de som fikk oppleve den. For oss på Lokalhistorisk senter har samarbeidet med Masken vært veldig verdifullt. Ole Kristian Pettersen, som sto for tekster og musikk og regissør Lise Solberg har brukt et utall timer sammen med styreleder Terje Thorbjørnsen for å grave i gamle bilder og historier fra Verven. De uttrykker at det alltid var trygt å komme til LHS, det var god kvalitet på bildene, og de møtte hjelpsomme folk som supplerte med mange gode historier i tillegg til dokumentasjonen i bildene.

Samarbeidet kom i gang allerede i 2016 da Ole Kristian tok kontakt, og det ble tidlig bestemt at billedmateriale fra LHS skulle være en sentral del av scenografien. I alt 63 bilder ble vist på stor skjerm på scenen gjennom forestillingen, og ute i foajeen var noen store fotografier utstilt.

Regissøren og tekstforfatteren hadde et ønske om å få frem frodigheten, kjærlighetshistorien, kameratskapet og bedriftens evne til å inkludere alle typer mennesker – noe som kom veldig godt fram gjennom forestillingen.

Vi ser frem til nye samarbeidsprosjekter med Masken for å få frem spennende lokalhistorie!

MHV – B/N M/S 146 Anne Reed sjøsatt 27.04.1961 og overlevert 14.09.1961 til rederiet DS AS IBIS, Bergen.
Skipet var på 11000 t.dw som shelterdekker og som lukket 13350 t.dw. Maskineriet var en Horten Gøtaverken på 6300 bhk. som ga skipet en fart av 16,78 knop.
Bilder fra sjøsettingen – gudmor Karen Margrethe Gosbjørn.