Bakeriet i Storgaten

Bakeriet i Storgaten

Bernhard Christensens bakeri i Storgaten 106 ca. 1920. Damen i døren som var ansatt i utsalget, er Nilsine Korterød. Senere startet hun kolonialbutikk i Falsens gate.

Bernhard Christensen (1862 -1951) var født på Solberg i Borre og han var i tyveårene da han i 1884 overtok bakeriet etter Rasmus Hermansen, som var fra Danmark. Sønnen Daniel (1887-1969) overtok forretningen efter sin far i 1920. Mange eldre husker Daniel Christensen. I mange år var han å se i byen i sin bittelille Fiat 500. Der var det ikke plass til stort mer enn ham og en honningkake. Honningkaker var nemlig en spesialitet hos Christensen. De ble solgt, ikke bare her i byen, men over det ganske land. Da forretningen opphørte, ble det blikkenslagervirksomhet det gamle bakeriet, og Arne Homleid åpnet frisersalong i butikken.