De frivillige på Kafe Breda

De frivillige på Kafe Breda

Lokalhistorisk Senter driver Kafe Breda. 30 frivillige kafemedarbeidere med Reidun Hallerud i spissen bidrar med å drifte kafeen på omgang nesten alle søndager i året. 1500 timer bidrar frivillige med i året. Kafeen følger senterets åpningstid, søndager fra 11 til 15. Det er plass til ca. 70 gjester. Serveringstilbudet er kaffe, vafler, vaniljeboller, mineralvann og is. Omsetningen pr år er om lag 470000. Det kommer inn ca 50000 pr år på utleiedelen.  Det er mulig å leie kafeen på hverdager til møter, mindre selskaper osv. Wenche Langhaug er ansvarlig for utleie. I kafeen er det montert to videokanoner som viser samme bilde, slik at de aller fleste kan følge med på lerretet uten å måtte sitte trangt. Mange tar turen innom på søndagene, og Kafé Breda er blitt et samlingssted for mange i Horten. Lokalhistorisk senter ligger idyllisk til ved Kanalen, og er et utmerket utgangspunkt eller sluttpunkt for en spasertur på Karljohansvern.