Høy mimrefaktor på Horten Bymuseum

Høy mimrefaktor på Horten Bymuseum

Det første som møter deg som museumsbesøkende er et tannlegekontor! Det er få godt voksne som ikke får vonde barndomsminner om skoletannlegen av det. Bymuseet tar for seg 1950- 0g 1960-tallet i all hovedsak, og har stor gjenkjennelsesfaktor, eller mimrefaktor som vi kaller det. Den gamle sykestuen til Marinen huser museet som har rundt 300 kvadratmeter til disposisjon. Horten Bymuseum er bygget opp i seksjoner som viser forskjellige temaer, fag eller miljøer. Hovedvekten er lagt på den nære fortid. Museet egner seg spesielt for voksne som vil fortelle barn og barnebarn om «gamle dager».

En spesiell attraksjon i museet er en fullt operativ skipssimulator. Den er åpen for publikum på søndager fra 12 til 15. Og alle kan selvsagt forsøke å kjøre båt i simulatoren.

Museet ligger idyllisk til på Karljohansvern, nær Marinemuseet, Preus Museum (fotomuseet) og museumsskipet KNM «Narvik». Det er godt med parkeringsplasser tett ved museet. Følg skiltene til Karljohansvern og sving av Nedre Vei der det er skiltet til Lokalhistorisk Senter og museene. Hjertelig velkommen til å besøke den nære fortid hos oss!

Vi kan ta imot grupper utenom den ordinære åpningstiden. Ta kontakt på info@lhs.no for priser.